Bærende vinduer

Vinduer som bærende elementer. (Pas på med det)

Flere af de huse der blev bygget i 60'erne og 70'erne er bygget på en måde, så vinduerne er med til at bærer tagkonstruktionen, ofte er vinduerne udformet som partier der går fra gulv til loft, med en isoleret fyldning i bunden. Ligesom på nedenstående billeder.

Bærende vinduer med fyldninger under.

Mange års erfaring
Etableret i 2004

Skift-vinduer.dk er en underafdeling af tømrerfirmaet Brdr. Gimm

Få en god og grundig vejledning
Gratis tilbud

Gratis opmåling som foretages når det passer dig.

Maksimal tryghed
Tryghedspakken

Betal først når vinduerne er leveret og monteret, og du har godkendt arbejdet.

Nogle gange er der muret en mur under vinduerne, så man ikke kan se bunden af vinduespartierne, men der er altså stadig tale om bærende vinduer, og så skal man holde tungen lige i munden.

Bærende vinduer med mur under.

Ønsker man at skifte vinduer i sådan et hus, er der flere ting at tage stilling til. Der er nemlig ingen vinduesproducenter der vil give garanti på deres vinduer, hvis de bliver brugt til at bære husets tag. Det betyder at man skal overveje nøje, om man kan leve med at garantien på vinduerne frafalder, og man skal ydermere forberede sig på, at hvis man en dag vil sælge sit hus, kan man i tilstandsrapporten få en bemærkning om at vinduerne som bærer taget, ikke er godkendt til det, hvilket betyder at man kan få en k2 eller en k3 i tilstandsrapporten, som en mulig køber helt sikkert vil bruge i prisforhandlingerne om huskøbet.

Der er som udgangspunkt to valgmuligheder for at undgå ovenstående problematik.

  1. Man kan vælge blot at tage glas og ramme ud, og så montere de nye vinduer imellem de eksisterende karme. Det vil i nogle tilfælde se lidt fjollet ud, og man får med denne løsning ikke udskiftet de eksisterende karme, som fortsat vil virke som bærestolper for husets tag.
  2. Man kan også vælge at skifte partierne helt, så kan man indsætte nogle bærende søjler imellem de nye vinduespartier. På den måde bliver det bæresøljerne der tager trykket fra tagkonstruktionen, og man kan derfor bevare garantien på vinduerne. Bæresøjlerne kan man få med fra vinduesfabrikken, så de er udført i samme kvalitetstræ som selve vinduerne er, og man kan få dem leveret malet i samme farve som vinduerne, og dermed få en pæn løsning på problematikken.

Du kan se billeder og beskrivelse af en opgave, som vi har udført på denne måde, ved at klikke her - "Bærende vinduer"

Nogle gange er der i forvejen indbygget lodrette bære søjler imellem vinduerne. Ved sådanne facader er det ikke noget problem at skifte vinduer, hvis blot man husker at bibeholde bæresøjlerne.

God fornøjelse med Jeres vindues projekt.