Ny Hoveddør

Når den gamle hoveddør er ved at være udskiftningsklar, er der flere ting man med fordel kan tænke over.

Mange års erfaring
Etableret i 2004

Skift-vinduer.dk er en underafdeling af tømrerfirmaet Brdr. Gimm

Få en god og grundig vejledning
Gratis tilbud

Gratis opmåling som foretages når det passer dig.

Maksimal tryghed
Tryghedspakken

Betal først når vinduerne er leveret og monteret, og du har godkendt arbejdet.

 • Hvad koster en ny hoveddør ?
  Nye døre fåes i rigtig mange forskellige udtryg, og i flere kvaliteter.
  Hvis man skal have en ny hoveddør der ligger i en god "mellemkvalitet", vil man skulle betale rundt om 6.500 kr. - 8-500 kr. for selve døren. Dertil kommer arbejdet ved at udskifte døren. Det vil typisk koste ca. 8.500 kr. (priserne er inkl. moms)
  Det vil altså sige, at man alt i alt skal regne med at betale ca. 15.000 kr. - 16.000 kr. inkl. moms. for en ny hoveddør. Det er for et færdigt stykke arbejde, med færdiggørelse ude og inde, og bortskaffelse af affald.
  Man kan godt få hoveddøre, som er væsentlig mere bekostelige, hvis man har ganske særlige ønsker.
 • Skal den nye dør åbne anderledes end den eksisterende?
  De fleste hoveddøre i Danmark åbner indad, hvorimod de fleste døre i Sverige åbner udad. Hvis du har en meget lille entré, kan der være fordele i at vælge en dør der åbner udad, for dermed at kunne udnytte pladsen i entreen bedre. Teknisk set har det ingen stor betydning for døren, om den åbner indad eller udad, men man skal alligevel tænke over forskellige ting. Er der for eksempel plads nok uden for døren, til at en person kan stå der når du åbner den? Er der et tagudhæng på huset, som toppen af døren vil støde ind i, når man forsøger at åbne den? Hvis man vil have at døren stadig skal åbne indad, men omvendt af hvordan den åbner i dag, feks. Fra (Højre ind) til (Venstre ind) skal man være opmærksom på, at der mange gange sidder en kontakt til lyset i entreen, lige inden for døren, i samme side som dørhåndtaget. Det betyder at man nemt og hurtigt kan tænde lyset i entreen, faktisk allerede når døren står på klem. Hvis man ændrer den måde hvorpå døren åbner indad, vil man således skulle åbne døren helt, træde indenfor og lukke døren til igen førend man kan få tændt for lyset, fordi døren så vil være i vejen for kontakten.
 • Lås på døren
  Man kan vælge forskellige låsemuligheder til hoveddøren. Mest almindeligt er nøgle/vrider. Det er således at man har en almindelig lås/nøglehul udvendigt, og en vrider indvendigt. En anden mulighed er at få låsen som nøgle/nøgle, det betyder at der er nøglehul både udvendigt og indvendigt. Denne type lås vælger man typisk af 2 årsager, dels fordi det dermed bliver svært for en eventuel tyv, at stikke af med store ting fra hjemmet, og afskære flugtmuligheder, og dels for at afskære en tyv fra at smadre en rude i døren, og dermed kunne stikke hånden ind, og  låse den op ved at dreje vrideren.En almindelig lås på døren er typisk en 6-stiftet lås. Man kan godt få mere sikre låse, men når man tænker på hvor sjældent det er, at et indbrud foregår ved at "dirke" låsen op, så er det måske ikke på en ekstra sikker lås, at man skal bruge pengene.
  Hvis man skal have skiftet flere døre, feks. både hoved, og bryggersdør, eller hvis man også skal have skiftet terrassedøre, og gerne vil have lås på dem også, så kan man notere til vinduesfabrikken, at man gerne vil have "enslukkende" cylindre med til dørene. Hvis man gør det, får man leveret ens cylindre med til døene, hvilket betyder at man kan bruge samme nøgle til álle de nye døre.

Nedenfor ses et udvalg af hoveddøre fra producenterne Rationel og Velfac. Hoveddørene fås i mange forskellige udformninger. Med og uden fyldninger, med alm. glas eller med råglas, så man ikke kan se igennem, med sprosser i forskellige størrelser, eller som pladedøre med buede eller runde vinduer. Alle dørene kan laves i lige nøjagtig den farve, som du ønsker. Der findes mange flere varianter end dem der er billeder af her.

Dørene ovenfor er designs fra Rationel og velfac, hvis man vil have en mere speciel hoveddør, kan man feks. vælge at få en fra producenten Vahle.
Hos Vahle har man som kunde mange flere tilvalgsmuligheder, man kan vælge forskellige træsorter, bundstykker, fyldninger, glastyper, og meget meget mere, detaljegraden er stor hos Vahle.

Vi har monteret en ny hoveddør i virum, for en kunde som havde mange specielle ønsker, se referencen ved at klikke her -
Teaktræsdør fra Vahle

Ønsker du tilbud på en ny hoveddør? Så er du meget velkommen til at kontakte os.